torsdag 17 maj 2012

Gå för seger med Jesus!

Rom kap 8 är ett intressant kapitel med starka löften till dom som följer Jesus. Det är dock inte några glamourösa löften om en "räkmacketillvaro" utan det finns en realism av både motstånd och svårigheter.

En av nyckelversarna är Rom 8:37; "men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss". Löftet om seger är kopplat till Guds vilja och det gäller alla livets områden. Om du och jag nu är mitt uppe i en fas eller period då alla omständigheter och känslor talar precis tvärtemot detta löfte så står ändå löftet fast. Om vi bevarar detta i vårt hjärta och håller kursen tillsammans med Gud - så når vi målet. Vad är då målet? Ett tydligt mål läser vi om i Rom kap 8, "att formas efter hans Sons avbild". Ett annat mål är att bevara tron på frälsning genom Jesus hela livet. Ett tredje mål kan vara att ens liv ska få bära frukt för Gud. Det finns flera mål och de kan vara mer detaljerade. Det viktiga är att det är Gud som står bakom och Gud som har sagt - för då är Gud med.

Oavsett hur det ser ut just nu, oavsett hur det känns. Glöm inte löftet; "men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss". Låt detta slå rot i ditt hjärta och i ditt sinne. När det ser mörkt ut kan det vara bra att komma ihåg; Det är inte över förrän det är över - sista ordet är alltså ännu inte sagt.


Tro på Jesus och följ Honom. Han hoppas på dig!


/Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar