fredag 11 maj 2012

Turbulens i tankelivet

uppstår för alla människor. Olika tankar florerar och söker fäste. Även vårt hjärta "driver omkring" åt olika håll. När det gäller de tankar som vi har om Gud behöver vi sortera (men även i andra fall också). Här behövs bibeln.

2 Tim säger att "Hela skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning.....". Hebr. säger att "Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar".

Notera särskilt att bibeln är en domare över hjärtats uppsåt och tankar. Gud själv vill hjälpa dig och mig att sortera allting som florerar inom oss. Gud själv vill undervisa dig och mig om sig själv och om oss själva. Så att vi förstår och kan hålla rätt riktning i livet. Guds ord inte bara uppmuntrar oss utan dömer våra tankar och våra uppsåt. Ganska intressant. Det är matigt, mustigt, nogrannt och kraftfullt. Guds ord är andlig mat och en klippa för våra liv. Guds ord är långt mer än bara ord, det är uppenbarelsen av en person, Jesus Kristus från Nasaret.

Läs bibeln, med början hos Jesus i Nya Testamentet, och Gud själv kommer att uppenbara sig genom sitt ord och sin Ande.


/Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar