fredag 4 maj 2012

Vägen vi måste gå

Det finns en längtan och önskan bland kristna människor att Jesus ska bli synliggjord i vårt land. Detta så att människor kommer till tro och upprättelse kan ske. Jag längtar efter och önskar detsamma.

Det vi kan missa är att det finns en väg dit - en väg som du och jag måste gå. En väg som VI måste gå för att nå målet. Innan Den helige ande föll över lärjungarna på pingstdagen så hade de gått en väg av förberedelse. De hade kallats av Jesus och valt att följa. De hade tränats av Honom i lärjungaskap. De hade förändrats av livet tillsammans med Jesus. Jesus hade gett var och en av dom livsinriktning. Och inte nog med det. De hade fått en gemensam, klar och tydlig profetisk inriktning om att de skulle befinna sig i Jerusalem och vänta. När de hade följt vägen och befann sig där de skulle, då skedde undret!

Abraham fick ett löfte av Gud att han skulle bli far till ett stort folk. Men han var tvungen att gå en väg. Den var så pass lång så Abraham försökte uppfylla löftet på egen hand, genom Hagar. David blev smord till kung. Först efter många år i hålor och grottor, tillsammans med kringströvare och banditer så nådde David målet. Mose var många år i öknen innan han förde Israel ut ur Egypten. Vi kan fortsätta!

Det finns en väg som vi måste gå för att trenden i Sverige ska vända. Bibelns ord fungerar inte såsom dataspråk, i ettor och nollor. Det finns inga plötsliga förändringar som inte är förberedda av Gud. Bibelns ord fungerar enligt bondepraktikan, i sådd och skörd. Därför har vi en väg att gå, en gemensam väg. Den vägen heter Jesus Kristus. Han måste få bli vår personlige Herre och vän. Han måste ge oss personliga och gemensamma instruktioner, så att vi kan nå målet.


Tro på Jesus och följ Honom. Han hoppas på dig!


/Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar